2021-2021

2021 – Liblín (Berounka) „Růžoví Panter“

Účast:  30 dětí + 2 praktikantky + 8 dospělých = celkem 40 osob

(+ početná mimisekce - 8 matek + 11 dětí) = celkem k táborovému stolu 59 osob

                Tábořiště – na břehu řeky Berounky. Účastnily jsme se na stavbě a bourání (po táboře). Odměnou  nám bylo pěkné tábořiště s  teepee, sítí na volejbal, nohejbal, ohništěm u třešně, dostatečně oddělené od řeky (kopřivami), pláckem ve stínu borovic, budovou se sprchou a umývárnou, velkou budovou s kuchyní a jídelnou a marodkou, s přístavkem ke kuchyní na mytí nádobí a přípravu, krásnou loukou, vodou ze studánky až do domu, stany ve výborném stavu, prostě pohoda. Nevýhodou tábořiště byly přístupová cesta. Hodně z kopce a terénní. Někteří jsou vybaveni vhodnými vozy, většina parkuje na kopci a někdo se vydá dolů jen v nutném případě. Tento říční svah nám stojí v cestě i na každém výletě (pokud nebrodíme, nebo se nepřeplavujeme). Místní kraj na začátku léta postihla vichřice. Tábořiště bylo naštěstí postiženo minimálně a okrajově.

 Hra: Růžoví Panter

                Během přípravy na výstavu (v Klecanech) se ztratil drahokam Růžový Panter. Vyšetřováním je pověřen francouzský specialista na Phantoma inspektor Clouseau (čti Kluzó). Stopa totiž vede k Phantomovi. Dostává k ruce mezinárodní tým vyšetřovatelů (nás). A za těch čtrnáct dnů se nám podaří rozplést několik zapeklitých případů a navzdory inspektorovi zapomnětlivost, zbrklosti, nešikovnosti a bůhví čemu všemu ještě, dopadnout i Phantoma. Byla to jeho asistentka Žaková, která byla svůj vlastní bratr, převlečený za ženu. Pokud to nechápete, přečtěte si policejní spis. Ironií je, že drahokam se nepodařilo zachránit. Byl z ledu a Clouseau jaksi hned na začátku poškodil mrazák. Ale co! Rozpletli jsme zločineckou síť. Rozdáme si metály a jedeme domů.

                Řeka Berounka nás překvapí svým zvýšeným stavem. Naštěstí do vodáckého programu opadne na obvyklou úroveň. Na tábořišti byl raft, a kánoe. My jsme si dovezly dvě vlastní na trénink. Přesto musíme plně využít jedné půjčovny k uskutečnění vodácké výpravy. Vzhledem k dopravní nedostupnosti tábořiště se necháme půjčovnou odvézt s polovinou tábora do Plané o plujeme na jejich lodích do tábora. Druhý den druhá polovina tábora odplouvá k Lejskovu mlýnu a nechává se přivézt půjčovnou zpět k táboru. To vše za nejstudenějších dní tábora, ale v dobré náladě.

                Za zmínku ještě určitě stojí rozdělení jednoho celodenního výletu na dva půldenní s přespáním v zřícenině hradu Krašov. Měli jsme tak tři celodenní, dva půldenní a jeden vodácký výlet.

Poznámka – stále probíhá pandemie COVIDu19. Tábor se uskutečňuje opět za zvýšených hygienických nařízení. Všichni účastníci musí být testováni, po nemoci, nebo očkovaní (čerstvá novinka). Nám se zrušení tábora z důvodu prokázání nákazy vyhýbá.

 Navštívená místa:

Liblín – městečko, zámek (nepřístupný)

Libštejn – zřícenina

Krašov – zřícenina (s přespáním)

Střela – říční údolí

Radnický potok – údolí

Radnický vodopád

Berounka – na kánoích

 

 


Kontakt

A-TOM ČR, TOM 21109 Vodolka (v poště stačí TOM Vodolka)

Sídlo organizace:
Československé armády 256,
250 70, Odolena Voda


+420 604 558 955
(hlavní vedoucí Jan Valter)